subota, 18. travnja 2009.

More ljubavi-Lidijetina u mom srcu

Lidija je stvarno, uistinu, neobična djevojka, gotovo bi se moglo reći čudo od djevojke, jer nije na ono brdo tkana, kao što su druge gradske gospođe.Današnje doba okrutno je prema muškima, jer se od njih očekuje više nego od pišulja.Što je život? Što je plod? Je li jedro, zdravo pleme, puno srca i bistra uma, puno karaktera? Dvojim. Teško je okarakterizirati plodove ovih sistema. Stotine puta vidim forme, maske, ne vidim duha, stotine puta čujem nejasan glas, ali ne čujem čisto zvonce, srce.U mnogim slučajevima nailazim na neku pravilnost koju ne smiješ detaljije ispitati, jer je dno veoma plitko, i moraš naći izlaz u romantičnoj pojavi, jer te u prvi tren zablene, ali uskoro vidiš da je sve to kapric, iliti inat. Zatim slijedi pitanje, kakve su nauke učile Spartanke, kakve majka Graha..? Da li je Katarina Zrinska bila toliko pametno učena kao i današnje beštije, marsovske?
Ta su pitanja doista naivna, ali nisu neprirodna, niti su anahronizmi. Ako hoćeš biti uljudan, galantan, ne odgovaraj si glasno na ta pitanja, a ni potajno, jer bi te često zaboljelo hrce.
E, Bubimire, moj Bubaču, opet si počeo srati. Očito ti fale neke daske u glavurdi......
....Tko može neka zguta još poneko slovo...Došlo je proljeće, zelenilo od pišmoljastih listića. Što barba Bubaču još treba. Da sam slikar izabrao bih za model Judite ili bar Julije, ali u svakom pogledu bile bi djevojke pune realne ljepote, pravilnosti, koje ne venu sa godinama , dok pomodne "barbike" odcvatu nakon dva i pol spota.
Moja Lidijetina je pišulja starih korijena, jedra i zdrava... More joj je život, a Bubač točka na i..., samo je šteta da je otišla u one integracijske vode...ups( dao sam si zadatak, prije početka pisanja, da neću o društvenim nekretanjima, ali crvi mi prodelaju...sorkač,sorkač, kako kaže moj prijatelj Orleiučka)...Još malo ljubavi...ma, ne, ne, neću jer je već ponoć, a to nije zdravo upražnjavati u velikim količinama..pusa, jezik, bez jezika!

Broj komentara: 17:

Anonimno kaže...

E moj Bubač drma nas sve nešto...a sad je li proljeće ili starimo ili...ma ko će ga znat.....a nažalost previše je forma u našim životima a premalo čistog srca....a ja sam rasp****** u ovo doba pa boje da gibam :))

slatko grko

hrabrost kaže...

proljeće nas je pogodilo, kako koga ali tebe na poseban način.Ja kašljucam i nikako da se priviknem na ujutro 6 a s posla +24, glava puca na suncu jer tako mi udara dok se vozim kući 55 min svaki dan u facu, pun profil s lijeve strane.

hrabrost kaže...

i zamalo da ne napisah, svao ima nekoga u srcu, to proljeće izaziva kemiju i reakcije, traži nemir i patnju, poslije se liječimo i maštamo, ali ali ali onda smo jači

bubimir kaže...

Proljeće je, a u nama klimaks...HEhehehe...

anter kaže...

Je i proliće, je nike uvatija i klimaks, ali mene ni! Zato, nemoj ti meni: SLUČAJNO ZNAN da Bimbi neće bit do sride! Slučajno znan, da ne bi!

Anonimno kaže...

Ništa on ne zna "slučajno" premijeru...sve mu njegova Lidijica "šapne". Meni se čini da je upravo pao sa Venere...čim kaže "da je današnje doba okrutno prema muškima"...a naslikava se okolo sa plavušicama i njihovim batcima...:-)) ( mary)

Anonimno kaže...

A nas ..sve redom naziva "babuskarama" u klimaksu...:-))

Anonimno kaže...

Za kaznu bi ga ponovo "ispalila" na one njegove "venerine brežuljke"...pa nek tamo "pametuje"...(mary):-))

bubimir kaže...

Breg beli.,,
, breg črni, se breg, i to je cijela filozofija Venerska, a još ako ima i neč drugo, Bubač odma popizdi, pa kome krivo, kome pravo..::)

anter kaže...

A Mary, da ti još znaš ko je ta njegova Lidijica, hahaha!

dogodilose kaže...

Vidin ja sad se lidija vratila pa nemaviše posjeta

Anonimno kaže...

Ha ha...Lidijica ? Premijeru ...kaj to nije ono njegovo "drugo ja u čipkici"...Ako me još jednom nazove babuskarom...biće svašta :-)))(mary)

Anonimno kaže...

A babuskarom u klimaksu ...hahh ha ...onda, dva puta svašta...

Anonimno kaže...

Dobro didovino stara kad ne voliš babuskare onda se drži onih rahitićnih, ali ćeš pogrišiti.A Bimbica će te onda nogirati.

bimbi kaže...

Jeeeeee...sta je ovo ovdje? Bože sačuvaj ako sam ja ta Bimbica. Poznam tu beštiju ali mrš...mrš...Nema ga zadnje vrijeme nigdje pa se baš pitam???? A kad bi vi samo znali tko je "ona"..hahahahaha ali to ce morati on sam razotkriti.
Ako se uskoro ne pojaviš morat ću te osobno potražiti ili još bolje morat ću objasniti djevojkama tko je "ona":-)))))

hrabrost kaže...

hoćemo nastavak, pozdrav ostavljam

Anonimno kaže...

Bubinemire


tu sam ja, tu sam, čitam i skitam :D

March.